Velkommen til Rideklubben Vejle Fjord

Det er vigtigt for klubben, at du som medlem føler dig velkommen, og derfor vil vi gerne henlede din opmærksomhed på vores hjemmeside, hvor vi fortæller nærmere om, hvem vi er, og hvordan vi fungerer i hverdagen:

Undervisning

RVF tilbyder varieret rideundervisning på forskellige niveauer. Vi har både miniputhold for de helt små ryttere, rutinerede hold til de ryttere, der har redet  mange år, springhold og meget mere.

Vi har flere dygtige undervisere, som engagerer sig i at lære både børn, unge og  voksne at ride og håndtere heste. Samtidig har vi fokus på at styrke medlemmernes ansvarsfølelse overfor dyrenes velfærd.

På opslagstavlen ved ridehuset kan du se en opdateret liste over elevhold og ridetimer.

Der er undervisningstimer hver dag, dog ikke søndag, hvor hestene holder fri.

Hvis du har spørgsmål omkring hold og tider, er du velkommen til at kontakte den daglige leder, Anja Petersen på tlf. 22 41 89 28.

Praksis

At gå til ridning handler ikke kun om at ride - hesten skal også plejes og gøres klar til ridning - derfor starter rideundervisning ofte med strigling og opsadling af hesten i stalden. Vi anbefaler, at du kommer minimum 20 minutter før din ridetime starter.

Hvis du er ny og ikke kender til håndtering af heste, kan din ridelærer hjælpe dig eller finde hjælp. Det vil dog være en fordel, hvis du selv forsøger at skabe kontakt til nogle af de piger, der er vant til at omgås i stalden - de hjælper gerne, hvis de bliver spurgt.

Ferie og helligdage

I ferier er der ofte ridning efter ønske, da det er vores erfaring, at rigtig mange ikke kommer. Der hænges sedler op på opslagstavlen ved ridehuset, hvor du kan skrive dig på de dage, du ønsker at ride i ferien.

I juli måned holder ponyerne sommerferie, og der er derfor ikke undervisning.

Henover julen er der lukket i ca. 14 dage, og der undervises ikke på helligdage.

Henover året bliver der efter behov arrangeret forskellige events og kurser.

For at styrke medlemmernes håndtering af heste, arrangeres der løbende opsadlingskurser, juleafslutning mm.

Vi har brug for din hjælp for at bevare de gode forhold. Derfor afholder vi arbejdsdag ca. 2 gange årligt, hvor det er vores erfaring, at vi bliver rystet godt sammen - både børn og forældre.

Der bliver flere gange årligt arrangeret interne stævner, hvor vi opfordrer alle ryttere til at stille op. Det kan give en god helhedsfølelse og en spændende udfordring samt fællesskab på rideskolen.

Hold øje med hjemmesiden og tavlen ved ridehuset - eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for information om kommende arrangementer.

HUSK:  Når du deltager ved vores arrangementer, støtter du klubben og dens eksistens.

Stald og omgivelser

RVF drives på frivillig basis, og vi beder dig derfor om at rydde op efter dig selv og feje i stalden efter dig. Det er en del af det ansvar, der følger med, når man arbejder med heste - det handler ikke kun om ridning.

Når du færdes i stalden, beder vi dig vise hensyn og ikke larme. Det forstyrrer hestene og kan i værste tilfælde skræmme dem. Husk at det faktisk er deres hjem, du færdes i.

Kammeratskab

Ridning er på mange måder en individuel sport, men sammenholdet i stalden og i rytterstuen betyder meget for det sociale liv på rideskolen, men også for dig som person.

Vi oplever, at det at færdes i en stald giver gode sociale relationer og ikke mindst et godt fundament for kammeratskab.

RVF er en forening på frivillig basis

Alle på RVF gør en stor indsats, og vi er glade for al den hjælp, vi kan få. Både børn og voksne har gavn af fællesskabsfølelsen.

Beskeder og henvendelser kan rettes til:

Daglig leder, Anja Petersen                                                    - tlf. 22 41 89 28

Kontaktoplysninger på bestyrelsen forefindes på tavlen ved ridehuset og på hjemmesiden.

Med venlig hilsen,
Bestyrelsen på Rideklubben Vejle Fjord

Vores vedtægter kan med fordel læses på hjemmesiden:

Se et lille uddrag her…

Klubbens formål er blandt andet:

•at fremme interessen for ridesporten og samle medlemmerne til udøvelse af denne idræt, samt at oplære primært ungdommen i alt vedrørende hestens brug og pleje.

•at udøve ridesporten på en forsvarlig måde i god sportslig ånd.

•at styrke medlemmerne ansvarsfølelse for dyr og dyrenes velfærd.

•at styrke det forpligtende fællesskab og dermed medlemmernes evne og lyst til at tage ansvar for eget og andres liv, samt deltage aktivt i samfundsliv.

•at virke for udbygningen af kammeratskabet og samarbejdet blandt ridesportens udøvere.

Rideklubben Vejle FjordSolvej 627120Vejle ØTlf. 22418928